- Czas gotowania: 15 min
Składniki
ciasto francuskie
6 jajek
szynka
szczypiorek
cebula
papryka
sól
pieprz
Przepis
Myjemy a następnie kroimy szczypiorek.
Kroimy w kostkę cebulę oraz czerwoną paprykę, które następnie podsmażamy na patelni.
Kroimy dowolny rodzaj szynki również w kostkę.
Oddzialemy białka od żółtkek z 6 jaj.
Do dużej miski wlewamy białka, dodajemy podsmażoną cebulę z papryką oraz pokrojoną szynkę.
Całość dokładnie mieszamy, doprawiamy również solą oraz pieprzem do smaku.
Casto francuskie nacinamy tak aby powstało 6 prostokątnych kawałków.
Ciasto wkłądamy do formy do pieczenia (forma do pieczenia babeczek).
Do każdej formy wyścielonej ciastem wlewamy naszę nadzienie z białek oraz pozostałych składników.
Dodajemy również po jednym żółtku do każdej babeczki.
Całość posypujemy szczypiorkiem.
Pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
I gotowe.
Smacznego :)