Grillowane szaszłyki z wołowiny, cukinii, pieczarek i pomidorów

Katarzyna
Obiad
05.09.2016 11:22
Grillowane szaszłyki z wołowiny, cukinii, pieczarek i pomidorów

Składniki:30 dag wołowiny lub jagnięciny2 cebule2 ząbki czosnku6 szt. koktajlowych pomidorków6 małych pieczarek1 mały bakłażan lub cukinia4 łyżki mąkisól do smakupieprzbiałe wino wytrawneWykonanie:Mięso pokroić w małą kostkę, wymieszać z posiekaną cebulą i czosnkiem, pokropić winem i odstawić na dwie godziny. Obsypać mąką, ułożyć na grillu (lub jeżeli nie ma takiej możliwości wstawić do piekarnika) i opiekać, obracając do zrumienienia a na końcu posypać solą i pieprzem do smaku. Następnie nakłuwać na patyczki na przemian, mięsem, pomidorkami, pieczarkami i kostkami cukinii lub bakłażana.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2015/06/grillowane-szaszyki-izraelskie-z.html