Szparagi w cieście francuskim

Szparagi w cieście francuskim

Szparagi dokładnie myjemy i odcinamy ich końcówki. Ciasto francuskie rozwijamy i na jego całej powierzchni rozsmarowujemy serek. Tak przygotowane ciasto francuskie tniemy na mniejsze kawałki. Nam wyszło 12 pasków. Pojedyncze …

Składniki

  • szparagi
  • ciasto francuskie
  • serek Philadelphia
  • parmezan
  • jajko

Przepis

Szparagi dokładnie myjemy i odcinamy ich końcówki.

Zdjęcie Szparagi w cieście francuskim #1
Zdjęcie Szparagi w cieście francuskim #2

Ciasto francuskie rozwijamy i na jego całej powierzchni rozsmarowujemy serek.

Zdjęcie Szparagi w cieście francuskim #3
Zdjęcie Szparagi w cieście francuskim #4
Zdjęcie Szparagi w cieście francuskim #5

Tak przygotowane ciasto francuskie tniemy na mniejsze kawałki. Nam wyszło 12 pasków. Pojedyncze szparagi zawijamy w cieście francuskim i wykładamy na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia.

Zdjęcie Szparagi w cieście francuskim #6
Zdjęcie Szparagi w cieście francuskim #7
Zdjęcie Szparagi w cieście francuskim #8

Ciasto francuskie smarujemy jajkiem i posypujemy parmezanem.

Zdjęcie Szparagi w cieście francuskim #9
Zdjęcie Szparagi w cieście francuskim #10

Tak przygotowane szparagi pieczemy przez 20 minut w 200 stopniach. I gotowe! Smacznego

Zdjęcie Szparagi w cieście francuskim #11
Zdjęcie Szparagi w cieście francuskim #12
Zdjęcie Szparagi w cieście francuskim #13