Przecier pomidorowy na zimę

Agata
Przetwory
31.08.2016 9:55
Przecier pomidorowy na zimę

Na blogu znajdziecie również przepisy na: Kiszone pomidory Suszone pomidory w oliwie z ziołami Sos z pieczonych pomidorów Sos pomidorowy do makaronu Pieczone pomidory Przecier pomidorowy na zimę Składniki: 5000 g dojrzałych pomidorów polnych 2 szczypty cukru Wykonanie: Pomidory kroimy na 4 części, wkładamy je do garnka. Nie ma nic lepszego niż domowy przecier pomidorowy, jako baza zupy pomidorowej lub sosu do makaronu. Gdy pomidory puszczą sok delikatnie zwiększamy ogień i gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Pomidory przecieramy, najlepiej przy użyciu specjalnego przecieraka, który wyrzuca skórki i pestki. Teraz też jest najlepszy czas na zrobienie pomidorowych przetworów. Jeśli nie posiadamy takiego urządzenia, to pomidory przecieramy przez sito. Przetarcie nim 5 kilogramów pomidorów to dosłownie 5 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/08/przecier-pomidorowy-na-zime.html