Makaron cannelloni nadziany mięsem mielonym i zapieczony w dużej ilości sosu pomidorowego znakomicie sprawdzi się na obiad Ilość: Składniki: około 400 g mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko majeranek sól i pieprz 1 puszka pomidorów całych 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 3/4 szklanki wody 1 cebula 4 ząbki czosnku 12 sztuk makaronu cannelloni od Lubella masło do nasmarowania naczynia Przygotowanie: Na patelni podsmażamy jedną cebulę pokrojoną w drobną kostkę. W międzyczasie drugą cebulę kroimy w kostkę, a czosnek w plasterki i podsmażamy. W wysokim naczyniu blendujemy pomidory z puszki z koncentratem, wodą i podsmażoną cebulą z czosnkiem. Znajdziecie też mąki, których duży wybór sprawi, że zawsze, dobierzecie odpowiednią do danego dania, a różne warianty kasz, idealnie sprawdzą się jako dodatek do potraw. Tak przygotowane cannelloni pieczemy w 180 st. przez 25 min., a następnie 20 min. Właśnie takie otrzymałam od firmy Lubella , która oferuje szeroki wybór makaronów i wyrobów zbożowych takich jak mąki, kasze, paluszki i płatki śniadaniowe. W domowej kuchni do przygotowania potraw idealne są produkty wysokiej jakości.