Wymiar formy: 24x28 cm Składniki: mus truskawkowy: - 1 kg truskawek - 3 galaretki truskawkowe - 1 łyżeczka żelatyny - 500 ml śmietanki kremówki - 3 galaretki truskawkowe - 300 ml gorącej wody - około 150 g herbatników (20 szt.) - około 100 g okrągłych biszkoptów (36 szt.) 3 galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 300 ml wrzątku. Na wierzchu, lekko stężałej pianki układamy biszkopty (masa musi być na tyle stężała, aby biszkopty się w niej nie utopiły, ale też lepka, aby się do niej przykleiły). ciasta ciasto bez pieczenia ciasto truskawkowa fantazja ciasto z truskawkami ciasto z truskawkami bez pieczenia truskawki truskawkowa fantazja W międzyczasie w blaszce wyłożonej folią aluminiową na spodzie układamy warstwę herbatników.