Składniki (3 porcje): bułeczki hamburgerowe 0,5kg mięsa mielonego 2 ząbki czosnku mała garść świeżych ziół (u mnie zielona pietruszka, mięta) łyżka ziół suszonych (u mnie mieszanka dalmatyńska) papryka słodka papryka ostra/chili pieprz sól ulubione warzywa (np. u mnie sałata, ogórek, pomidor, czerwona cebula) zdrowe jogurtowe dipy Przygotowanie: Pomimo tego, że ruch to zdrowie i miło czasem wyjść na obiad na miasto, to dziś polecam Ci zostać w domu i samemu przygotować burgery w bardzo łatwy sposób. I nie mówię tu o obciekających tłuszczem bułach z dobrze nam znanych sieciówek, ale o prawdziwych burgerach - z dobrą, chrupką bułką, wysmażonym mięsem, całą gamą kolorowych warzyw i zwieńczającym wszystko aromatycznym sosem. Burgery od razu smaż na dobrze rozgrzanej i naoliwionej patelni/patelni grillowej po kilka minut z każdej strony. Ja głodnieje nawet, jak na nie patrzę! 100% roboty własnej od A do Z, samo zdrowie! Jeśli chcesz być na bieżąco, polub nas na Facebooku lub obserwuj na Instagramie Google+ . Mięso mielone przełóż do miski, dodaj do niego przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno poszatkowane zioła i według Twoich preferencji i smaku przyprawy (zioła suszone, papryka słodka, ostra/chili,pieprz). Otwieranych jest coraz więcej lokali tego typu, ponieważ z jednej strony to nadal fast food, ale jednak całkiem zdrowy i przede wszystkim robiony własnoręcznie. Na spód połóż ulubione warzywa, kotlecika i polej dipem (ja polałam wszystkimi czterem naraz, to dopiero było pyszne!). Odstaw do schłodzenia do lodówki na około 30min, ponieważ mięso powinno być zimne.