Składniki 700 g szynki bez kości 4 średnie ziemniaki 2 średnie marchewki 1 pietruszka 3 łodygi selera naciowego 2 papryki żółte 1 garść fasolki szparagowej 1 puszka pomidorów bez skóry szczypiorek 1 cebula 3 łyżki masła klarowanego 2 łyżki sosu sojowego sól pieprz Mięso pokroić w większą kostkę, oprószyć je solą i pieprzem. Następnie dodać marchewkę pokrojoną w półplasterki, cebulę w piórka ziemniaki w kostkę, pietruszkę w kostkę, seler naciowy w kawałkach i razem chwilę wszystko smażyć mieszając (około 5 min) Całość zalać 2l wody lub bulionem mięsnym. . W razie potrzeby możecie zagęścić danie mieszając 1 łyżkę mąki kukurydzianej z odrobiną wody. Dodać fasolkę szparagową pokrojoną na pół, sos sojowy i paprykę pokrojoną w kostkę. W garnku rozgrzać masło i obsmażyć mięso ze wszystkich stron na lekko rumiany kolor. Jak zawsze w tego typu potrawach na drugi dzień smakuje jeszcze lepiej.