Składniki 20 g żelatyny w proszku + 120 ml wody 300 g glukozy 300 g cukru 200 g mleka skondensowanego słodzonego 150 ml wody 300 g białej czekolady barwniki spożywcze 1. Żelatynę zalewamy podaną ilością zimnej wody, kiedy napęcznieje rozpuszczamy na niewielkim ogniu. Bita śmietana czy inny krem również powinny się nadawać. 7. Kiedy pozbędziemy się wszystkich nierówności, układamy ciasto na jakiejś podstawce. Wystarczy przygotować polewę Mirror glaze, połączyć ją z wybranymi barwnikami aby efekt końcowy zaskoczył gości. 4. Dzielimy ją na kilka części i łączymy z wybranymi barwnikami. Kiedy mieszanka zacznie wrzeć, zdejmujemy ją z ognia i dodajemy płynną żelatynę oraz mleko skondensowane. 11. Polewa nie gęstnieje tak szybko jak czekoladowa, mamy więc czas na poprawki. Ponieważ ma ona kolor ecru i żelową konsystencję polecam dodać białego barwnika aby uzyskać głębsze barwy. Ustawiamy ją na blaszce z piekarnika. 8. Do uzyskania takiego efektu jak na zdjęciu potrzebujemy miskę i wybrane kolory polewy. 3. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i łączymy z pozostałymi składnikami. Powinna ona mieć temperaturę około 32 stopnie, aby ładnie pokrywała ciasto.