Podajemy na ciepło, choć też dobrze smakują na zimno 🙂 Praktyczny gadżet: By chleb zachowywał na długo swoją świeżość, przechowuj go w chlebaku i unikaj foliowych woreczków. Składniki: 2 średnie cukinie (ok. 500 g) 200 g czerstwego chleba 150 g gotowanych ziemniaków (najlepiej z poprzedniego dnia) garść zielonej cebulki, drobno pokrojonej 1 jajko 1 szkl. Z powstałej masy formujemy niewielkie kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju. Wykonanie: Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach, przekładamy na durszlak i solimy. Jest dostępny w różnych wersjach kolorystycznych (fiolet, zieleń), ale soczysta czerwień przemawia do mnie najbardziej 🙂 Chlebak “Biedronka czerwony można kupić TUTAJ: Kotleciki z cukinii przykuły moją uwagę na jednym z włoskich blogów. Czerstwy chleb namaczamy w szklance mleka (jeśli płynu będzie za mało, uzupełniamy wodą). Nie ma wątpliwości, że przepis jest praktyczny: pozwala zużyć czerstwy chleb i ziemniaki z wczorajszego obiadu.