Tiramisu truskawkowe

Desery
15.08.2016 11:12
Tiramisu truskawkowe

TRUSKAWKOWE TIRAMISU (przepis na 6 pucharków) Składniki: mus truskawkowy: 300 g truskawek 1 szklanka (200 ml) wody 2 łyżeczki cukru 2 łyżki soku truskawkowego lub likieru truskawkowego 1 galaretka pomarańczowa mus mascarpone: 250 g serka mascarpone 1 żółtko 2 łyżki cukru pudru wykończenie: ok. 200 g truskawek granola truskawkowa sok truskawkowy lub likier truskawkowy Wykonanie: Mus truskawkowy: Truskawki kroimy na drobne kawałki. Mus mascarpone: Żółtko ucieramy z cukrem na jasną masę, dodajemy serek i łączymy wszystko w jednolitą masę. Jeśli nie mamy serka mascarpone albo nie chcemy używać surowego żółtka, można zastąpić mus mascarpone homogenizowanym serkiem waniliowym. Dodajemy 2 łyżeczki cukru i gotujemy kompot na niewielkim ogniu, przez około 20 minut. Egzotyczne plaże, upał niemiłosierny, kubańska muzyka i zimny deser w pucharku..ale zaraz, przecież tam nie rosną truskawki! Wykończenie: Truskawki kroimy na plasterki i układamy wzdłuż ścianek pucharków. Eeee, to ja wracam 🙂 Drodzy mężczyźni, jeśli nie wiecie, czego pragną kobiety, podpowiem Wam: świeżych truskawek!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://wiszniowka.pl/truskawkowe-tiramisu-nad-brzegiem-oceanu/