Hamburger wegetariański z kotletem serowym

Katarzyna
Przekąski
14.08.2016 8:19
Hamburger wegetariański z kotletem serowym

Dopiero w 1903 roku podano pierwszego hamburgera w bułce, a w 1921 roku powstała pierwsza restauracja w której podawano głównie hamburgery. opakowanie bułek Hamburger- 4 szt. ½ kg sera żółtego np. salami 1 duży mięsisty pomidor 2-3 jajka Małe opakowanie oliwek Pęczek natki pietruszki Mała główka czosnku Zielona sałata Mleko Ziarno sezamowe Wykonanie:Bułkę podpiec w piekarniku w temperaturze 230 stopni przez około 2 minuty. Ser żółty pokroić w grubsze plastry, moczyć w mleku, panierować w ziarnie i smażyć z obu stron na patelni. Bułki przekroić na pół, smarować obie części pastą pietruszkową, następnie dodawać kolejno: -plastry sera w sezamie, -zieloną sałatę, -sos pietruszkowy, -plastry pomidora, -sałatę, -plaster omletu z oliwką, -sałatę, -sos. W okresie emigracji/ imigracji słynne mięso z Hamburga dotarło w końcu do Stanów Zjednoczonych (1838). Przypadkowo na pomysł wpadli Tatarzy, którzy podczas podróży wkładali wołowinę pod siodła, w ten sposób rozgniatając ją na miazgę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2013/09/hamburger-wegetarianski-z-kotletem.html