Smaczne kruche ciasto przełożone jabłkową masą z aronią pod kruszonką z bezą, które zaskoczy niejednego przeciwnika aronii 2 1/2 szklanki mąki 1 szklanka cukru pudru 200 g masła 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 kg jabłek 2 szklanki aronii 100 g masła 1/2 szklanki cukru 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 białka 1/2 szklanki cukru Mąkę siekamy z masłem, żółtkami, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Szybko wyrabiamy ciasto, dzielimy na dwie części (1/3 ciasta i 2/3 ciasta) oraz schładzamy w lodówce. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach i podsmażamy na maśle. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 st. na około 40 minut. Poniżej zdjęcia aronii z mojego ogrodu: Wymiary formy: 24x28 cmSkładniki:kruche ciasto:masa jabłkowo-aroniowa:beza:Przygotowanie: