Składniki: Wykonanie: 1 średni kabaczek3 jajka przepiórcze3 łyżki mąki5 łyżek bułki tartejpapryka słodka mielona do smakusól i pieprz do smakuzioła prowansalskie do smakunatka pietruszkiolej do smażeniaKabaczka umyć, obrać i pokroić w krążki o grubości 2 cm. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z dwóch stron i pod koniec smażenia wbić po jednym jajku do każdego otworu kabaczka. Otóż okazuje się, że cukinia i kabaczek to ten sam gatunek rośliny, ale w różnym okresie wzrostu i na różnym etapie dojrzewania. Dosmażyć na bardzo wolnym ogniu do ścięcia białka, oprószyć solą i pieprzem i posypać posiekaną natką pietruszki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2016/08/kabaczek-smazony-z-oczkiem-jajecznym.html