Składniki: szynka konserwowa w plastrach 240 g ser w kawałku 350 g majonez ok 3-4 pełne łyżek keczup ok 3-4 pełne łyżki czosnek granulowany szczypta soli pieprz bagietka / chleb tostowy / bułki / zwykły chleb Zaczynam od pokrojenia szynki w małą kostkę i wrzucam ją do większej miski. Na duża blachę wykładam papier do pieczenia a na nią chleb tostowy (można również użyć bagietki, zwykłej bułki czy chleba, ja akurat miałam w domu chleb tostowy ale najbardziej polecam bagietkę). Następnie ser ścieram na tarce o dużych oczkach i również wrzucam do miski. ... Idealne na wieczór filmowy lub na szybki obiad.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kuchniaviki.blogspot.com/2016/08/zapiekanki-z-szynka-i-serem.html