Ciasto RED VELVET

Elżbieta
Ciasta
10.08.2016 16:09
Ciasto RED VELVET

Składniki: Ciasto: - 400g mąki - 270 cukru - 1 łyżeczka sody - 1 płaska łyżeczka soli - 1 łyżka czerwonego barwnika - 1 łyżka kakao - 330 ml oleju - 225 ml maślanki - 3 jajka - 1 łyżeczka octu Krem: - 1 szkl. cukru - 1 cukier waniliowy - 1 budyń śmietankowy - 1/2 l mleka - 1 masło Ciasto: Do miski przesiewamy mąkę, sól i sodę. Masło ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i mieszamy z chłodnym budyniem. Masło ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i mieszamy z chłodnym budyniem. W drugiej misce ucieramy olej z cukrem. Na koniec dodajemy stopniowo mąkę z sodą i maślankę. Po ostudzeniu ciasto kroimy na dwa blaty. Po ostudzeniu ciasto kroimy na dwa blaty.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://pysznoscislodkosci.blogspot.com/2016/08/ciasto-red-velvet.html