Bułeczki szefa

Przekąski
08.08.2016 11:09
Bułeczki szefa

Bułeczki szefa. - 3/4 szklanki mleka 2% - 1 łyżeczka cukru - 8 g suchych drożdży - 3/4 szklanki wody - 2 łyżki oleju - szczypta soli - 600 g mąki - 220 ml przecieru pomidorowego - ser w plastrach - polędwica sopocka/salami - oregano, bazylia, czosnek granulowany, sól, papryka ostra mielona Cukier rozpuszczamy w mleku, podgrzewając je do temperatury pokojowej. Następnie dodajemy olej, sól i mąkę przesianą przez sitko - wyrabiamy ciasto aż do momentu, w którym nie będzie nam się kleiło do rąk (można podsypać jeszcze troszkę mąką) - ciasto ma być elastyczne. Koncentrat pomidorowy przekładamy do miseczki i sypiemy do niego obficie wszystkie przyprawy (uważać żeby nie przesolić, uważać z papryką jeśli nie lubimy ostrego). Następnie przelewamy mleko do dużej miski, dolewamy wodę i wsypujemy drożdże - dokładnie mieszamy i zostawiamy pod ściereczką aż drożdże zaczną pracować.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moje-pitraszenie.blogspot.com/2016/08/bueczki-szefa.html