- 6 sznycli wieprzowych - 200 ml śmietany 18% - 6 plastrów żółtego sera - 6 plastrów polędwicy sopockiej - 200 ml wody - sól, pieprz, zioła prowansalskie - 4 ząbki czosnku SOS: Śmietanę, mąkę oraz wodę wlewamy do garnuszka, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła, sól i pieprz, dokładnie ze sobą mieszamy i zagotowujemy. Sznycle rozbijamy tłuczkiem, solimy i pieprzymy, wykładamy po plastrze polędwicy i sera - zwijamy w roladki i układamy w naczyniu żaroodpornym - zalewamy przygotowanym sosem i zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 35 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://moje-pitraszenie.blogspot.com/2016/04/roladki-schabowe-w-sosie-czosnkowo.html