Labneh, jogurtowy serek

Agata
Przekąski
08.08.2016 14:50
Labneh, jogurtowy serek

Natomiast w zależności od tego jak gęsty był Wasz jogurt, czas przygotowania serka może się nieco wahać od tego podanego przeze mnie. Natomiast w zależności od tego jak gęsty był Wasz jogurt, czas przygotowania serka może się nieco wahać od tego podanego przeze mnie. Labneh, jogurtowy serek Labneh, to bardzo delikatny jogurtowy serek, który swój rodowód ma w kuchni arabskiej. Gotowy serek możemy wykorzystać do smarowania kanapek, do pieczonych warzyw lub do zamarynowania w oliwie z przyprawami. Czas przygotowania: 2-3 dni Składniki: - 1000 g greckiego naturalnego jogurtu - 1 łyżeczka soli - gaza lub pielucha tetrowa Tak powstały tobołek wieszamy nad zlewem lub w innym miejscu, ustawiając pod spodem talerz. Po 10-12 godzinach serek chowany do lodówki na kolejne 12 godzin. Wybierajcie taki, który w swoich składnikach podsiada tylko mleko i żywe kultury bakterii. Przepisy na jego wykorzystanie pojawią się wkrótce na blogu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/08/labneh-jogurtowy-serek.html