Składniki: 6 udek z kurczaka 2 garści pieczarek 1 cebula 2 łyżki oliwy 600 ml bulionu z kurczaka 150 ml śmietanki 18% około 1 -2 łyżki mąki mała garść natki pietruszki przyprawy: sól, pieprz do smaku, łyżeczka mielonego czosnku (lub 1 ząbek) 1/2 łyżeczki mielonego tymianku Wykonanie: Ja kupiłam już udka obrobione bez kości, ale w przypadku całych z kością należy je dokładnie rozdzielić. Możemy zostawić skórkę lub ściągnąć (ale pamiętajmy, że w skórce jest dużo tłuszczu, a w efekcie powstały sos będzie bardzo tłusty). Stwierdziłam ostatnio, że na moim blogu zdecydowanie brakuje przepisów na szybkie dania z patelni. Tym razem jednak postawiłam na udka kurczaka (choć możemy przygotować to danie również z piersi). Pozostałe pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć z drobno pokrojoną cebulą na oliwie.