Szarlotka na biszkopcie pod leśną kołderką

Katarzyna
Ciasta
07.08.2016 12:09
Szarlotka na biszkopcie pod leśną kołderką

Składniki biszkoptu:5 jajek½ szklanki cukru1 szklanka mąki tortowej2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka octuSkładniki marmoladki jabłkowej:1 kg jabłek2 łyżki octu1 szklanka cukru2 galaretki cytrynoweSkładniki na piankę:2 galaretki z owoców leśnych2 opakowania śmietany śnieżkiBorówki lub jeżynyWykonanie marmoladki:Jabłka kroimy w grubą kostkę, skrapiamy octem i odstawiamy na parę godzin. POLECAM OCZYWIŚCIE WYŻEJ PREZENTOWANY PRZEPIS NA JABŁKA NA SZARLOTKĘ DO SŁOIKÓW Wykonanie biszkoptu:Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Następnie wsypujemy mąkę, mieszamy delikatnie, wykładamy na blachę i pieczemy około pół godziny w temperaturze 180 stopni. Śnieżki ubijamy na mleku według opisu na opakowaniu i łączymy z tężejącą galaretką. Następnie wkładamy do rondla, wsypujemy cukier i smażymy na wolnym ogniu około godziny cały czas mieszając.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2013/09/szarlotka-na-biszkopcie-pod-lesna.html