Składniki biszkoptu:5 jajek½ szklanki cukru1 szklanka mąki tortowej2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka octuSkładniki marmoladki jabłkowej:1 kg jabłek2 łyżki octu1 szklanka cukru2 galaretki cytrynoweSkładniki na piankę:2 galaretki z owoców leśnych2 opakowania śmietany śnieżkiBorówki lub jeżynyWykonanie marmoladki:Jabłka kroimy w grubą kostkę, skrapiamy octem i odstawiamy na parę godzin. POLECAM OCZYWIŚCIE WYŻEJ PREZENTOWANY PRZEPIS NA JABŁKA NA SZARLOTKĘ DO SŁOIKÓW Wykonanie biszkoptu:Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Następnie wsypujemy mąkę, mieszamy delikatnie, wykładamy na blachę i pieczemy około pół godziny w temperaturze 180 stopni. Śnieżki ubijamy na mleku według opisu na opakowaniu i łączymy z tężejącą galaretką. Następnie wkładamy do rondla, wsypujemy cukier i smażymy na wolnym ogniu około godziny cały czas mieszając.