Przepis nadesłała Pani EdytaSkładniki (na tortownicę o średnicy 25 cm):- opakowanie okrągłych biszkoptów,- 800g waniliowego serka homogenizowanego,- 200g śmietany kremówki (36%)- 4-5 łyżek cukru pudru,- 5 łyżeczek żelatyny,- galaretki-po pół proszku z każdego opakowania- w kolorach: żółtym (cytrynowa), pomarańczowym (pomarańczowa), czerwonym (truskawkowa), fioletowym (porzeczkowa), niebieskim (wieloowocowa), zielonym (kiwi)- owoce: jeżyny (lub fioletowe winogrona), jagody, białe winogrona (lub plasterki kiwi-wcześniej sparzone wrzątkiem), banany, połówki moreli (lub mandarynki z puszki), truskawki (lub wiśnie/maliny/czerwone porzeczki) Po tym czasie (ok. 2h) część z bananami odgradzam od reszty delikatnie wciskając w sernik cieniutki plastikowy pasek-separator (zgięty na kształt litery V oraz posmarowany masłem). Na tym etapie w serniku mamy już gotowe trzy galaretki, które oddzielone są od siebie pustymi przestrzeniami. Po stężeniu tej galaretki wkładam separator do części z jagodami i wlewam niebieską galaretkę. Ewentualnie, dla pewności, można użyć krótkiego paseczka i delikatnie wcisnąć go w sernik w miejscu łączenia się dwóch galaretek. Podobnie postępujemy z bananami, które skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Gdy galaretka stężeje wyjmuję separator, wkładam do części z truskawkami i wlewam czerwoną galaretkę. Separator nie będzie nam już potrzebny, ponieważ funkcję oddzielającą pełnią stężałe wcześniej galaretki. Następnie wylewam tężejącą żółtą galaretkę sporządzoną w 125 ml gorącej wody. Wykonanie:Tortownicę wykładamy folią spożywczą i układamy na niej biszkopty.