cukinia zapiekana z kuskusem, kurczakiem i gorgonzolą

Marta
Fit
31.07.2016 11:38
cukinia  zapiekana z kuskusem, kurczakiem i gorgonzolą

Składniki: - 2 litry wody - słoiczek koncentratu pomidorowego - marchewka - pietruszka (korzeń + natka) - 2 łodygi selera naciowego - mała cebula - 2 ząbki czosnku - połowa białej części pora - 2 łyżki jogurtu naturalnego - kostka rosołowa - sól, pieprz, maggi, łyżeczka cukru, liść laurowy, ziele angielskie - łyżeczka masła - makaron jajeczny do podania Do wody wrzucamy kostkę rosołowa, ziele angielskie, liść laurowy, pokrojoną w plasterki marchewkę, pietruszkę i selera i pora pokrojonego w półplasterki. Jedyna wersja pomidorowej jaką toleruję, pamiętam z dzieciństwa, że nie było nic gorszego niż pomidorówka gęsta od gotowanego w niej ryżu, albo co gorsza rozgotowany makaron, który ugotował się w zupie. Moja wersja jest lekka, ze sprężystym makaronem jajecznym i dodającym treści selerem naciowym, który moim zdaniem jest wprost stworzony do tego aby znaleźć się w pomidorowej.