Kulki ryżowe smażone na głębokim tłuszczu

Katarzyna
Obiad
31.07.2016 9:33
Kulki ryżowe smażone na głębokim tłuszczu

Składniki:½ szklanki ryżu1 szklanka bulionu ryżowego4 łyżki wytrawnego białego wina8 dag masła1 cebula10 dag żółtego sera1 jajkobułka tarta do panierkiolej do smażeniaPrzygotowanie:Cebulę obrać, drobno pokroić i udusić na 2 łyżkach masła, po czym wsypać ryż i zeszklić razem. Może nie są zbyt dietetyczne, ale od czasu do czasu na taką przyjemność można sobie pozwolić :) Do jeszcze ciepłego ryżu dodać starty ser, jajko, zamieszać i zwilżonymi dłońmi formować kulki. Gotowe kulki obtaczać w bułce tartej, smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2014/11/kulki-ryzowe-smazone-na-gebokim-tuszczu.html