Składniki na ciasto:4 jaja1 szklanka cukru1 szklanka oleju3 łyżki herbaty granulowanej lub liściastej1 szklanka miodu1,5 łyżeczki sody1 łyżeczka cynamonu3 szklanki mąkiSkładniki na masę:50 dag serka mascarpone40 dag śmietanki 36%1 szklanka cukru pudru4 łyżeczki żelatyny3 łyżeczki cynamonu1/4 szklanki wodySkładniki dodatkowe:tłuszcz do formywiórki do posypaniaWykonanie ciasta:Zalać herbatę wrzącą wodą (do pełnej szklanki), pozostawić do wystygnięcia. Przełożyć ciasto na dużą tortownicę lub średniej wielkości blachę (wcześniej wysmarowanej tłuszczem i posypanej wiórkami). W między czasie ubić jaja z cukrem, dodać olej, herbatę i miód. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać serek mascarpone, cynamon i rozpuszczoną, letnią żelatynę. Jak widać na zdjęciu dodatkowo dodałam upieczony wcześniej płat ciasta francuskiego pomiędzy masę.