Ciasto z budyniem dyniowym i brzoskwiniami

Małgorzata
Ciasta
07.01.2016 8:57
Ciasto z budyniem dyniowym i brzoskwiniami

Składniki Biszkopt 2 szt ( 25 x 40 ) 2 x 4 jajka 2 x 1 szkl mąki 2 x 3/4 szkl cukru 2 x 1 łyżeczka proszku do pieczenia Budyń dyniowy 750 ml mleka 1,5 szkl pure z dyni 1 cukier waniliowy 2-3 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo 250 ml śmietanki 30 % 1 biała czekolada ok. 1 puszka brzoskwiń 1. Pracę zaczynamy od zagotowania śmietanki. 2. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i po jednym żółtku. Na koniec wsypujemy stopniowo przesiana mąkę z proszkiem. 4. 700 ml mleka gotujemy z cukrem i wanilią. Dobrze schłodzoną śmietanę z czekoladą ubijamy na sztywno. Delikatne ciasto z budyniem na bazie dyni. Wlewamy dopiero, gdy mleko z dynią zagotuje się. 5. 3. Kiedy biszkopty ostygną zdejmujemy z nich przypieczoną skórkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2016/01/06/ciasto-z-budyniem-dyniowym-i-brzoskwiniami/

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Małgorzata

facebook