Składniki 1 opakowanie makaronu z dodatkiem atramentu kałamarnicy 1 brokuł 1 serek topiony kremowy sól pieprz ziołowy 1. Główkę brokuła dzielimy na mniejsze kawałki. Sam makaron bardzo zaintrygował mojego syna, który niecierpliwie czekał na talerz z atramentowymi kluchami. 2. W tym czasie nastawiamy wodę na makaron. 5. Makaron wrzucamy na wrzątek. Kiedy serek całkowicie się rozpuści doprawiamy do smaku solą i pieprzem ziołowym. 4. Podlewamy odrobiną wody i ustawiamy na gazie. Na każdą porcję wykładamy część brokułowego sosu. 6. Sos brokułowy ciągle mieszamy aby się nie przypalił.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2016/01/23/makaron-z-atramentem-kalamarnicy-i-sosem-brokulowym/