Pizza z mięsem mielonym z ciasta francuskiego

Obiad
15.07.2016 15:47
Pizza z mięsem mielonym z ciasta francuskiego

Składniki

Składniki potrzebne do przygotowania około 15 sztuk:

• 1 opakowanie ciasta francuskiego • 1 średnia cebula

• 1 puszka pomidorów • 400 gram mięsa mielonego wołowego

• 150 gram sera żółtego • 200 gram pieczarek

• 50 gram masła • 50 ml oleju

• pieprz • sól

• przyprawa curry

Przepis

Sposób przygotowania:

• Ciasto francuskie delikatnie rozwałkowujemy.

• Mięso mielone doprawiamy solą, świeżo mielonym pieprzem, przyprawą curry.

• Mięso smażymy na mocno rozgrzanej patelni, na minimalnej ilości tłuszczu.

• Pieczarki kroimy w półplasterki i również smażymy na patelni.

• Cebulę kroimy w plasterki i smażymy na maśle.

• Wszystkie przesmażone składniki mieszamy, doprawiamy do smaku i dodajemy pomidory w puszce

• Redukujemy sos i odstawiamy do ostygnięcia.

• Na rozwałkowane ciasto francuskie rozkładamy plasterki sera żółtego lub mozzarella, a następnie nakładamy farsz, pamiętając aby zostawić około 4 cm. od końca ciasta, aby to się ładnie zawinęło.

• Zwijamy ciasto i odstawiamy na chwilę do zamrażarki.

• Ciasto kroimy w plastry o grubości około 2-3 cm. a następnie wykładamy na papier do pieczenia.

• Pieczemy około 15 minut w temperaturze 200 stopni.