Francuska rolada z mięsem mielonym

Krzysztof
Obiad
03.10.2014 11:46
Francuska rolada z mięsem mielonym

Przepis

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego

0,5 kg. mięsa mielonego wołowo-wieprzowego

1 duża cebula

1 duży pęczek natki pietruszki

10 dkg. sera

sól

pieprz

Cebulę obieramy i kroimy, natkę myjemy i siekamy, wszystko dodajemy do mięsa, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.

Na środek ciasta, na całej jego długości kładziemy mięso. Boki ciasta nacinamy pod kątem tak by można je było zawinąć do środka. Zawijamy warkocze, przekładając paski ciasta raz z jednej strony raz z drugiej.

Roladę wstawiamy do rozgrzanego do 220 C piekarnika na 25 min. Następnie posypujemy natartym serem i wstawiamy na kolejne 5 min. Smacznego!