Pikantna pasta z bobu

Marta
Przekąski
14.07.2016 8:51
Pikantna pasta z bobu
  • Czas gotowania: 10 min
  • Czas przygotowania: 30 min

Składniki

bób - ½ miseczki

czosnek - 1 duży ząbek

oliwa - 4 pełne łyżki

sok z cytryny - ½ łyżeczki

sól, pieprz

sos pomidorowy sambal (np. Folwark) - do smaku

Przepis

Ugotować bób w osolonej wodzie na bardzo miękko, ostudzić obrać ze skórki.

Czosnek przecisnąć przez praskę.

Zblendować oba składniki na gładką pastę dodając sok z cytryny, oliwę.

Doprawić solą, pieprzem i sosem pomidorowym sambal (znalazłam marki Folwark).

Idealne na kanapki, krakersy, grzanki.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną