Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 1 duża zielona papryka 3 żółte papryki 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 duża cebula 1 łyżka mąki 2 łyżki masła klarowanego 2 łyżki sosu sojowego 1,5 szklanki wody sól pieprz papryka słodka papryka ostra Dodać mięso i obsmażyć ze wszystkich stron aż mięso zrobi się białe. W rondlu rozgrzać masło i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Jeśli macie ochotę to można sos zagęścić dodając odrobinę mąki. Pierś z kurczaka pokroić w paseczki. Podlać wodą, dodać sos sojowy i dusić pod przykryciem około 12 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/07/kurczak-z-papryka.html