Sałatka z bobem i fasolką szparagową 30 minut Składniki: 500 g fasolki szparagowej 500 g bobu 1 cebula cukrowa 1/2 pęczka koperku 1 ząbek czosnku sok z 1/2 cytryny oliwa z oliwek EV sól morska świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Z fasoli odcinamy końcówki i umieszczamy ją w parowarze. Pyszny bób cały czas w natarciu, więc dziś zapraszam Was na bardzo prostą sałatkę właśnie z bobem w roli głównej. Wprawdzie jest troszkę pracy z jego obieraniem, ale możemy przecież w jego trakcie podjadać, żeby nam się ten czas zbytnio nie dłużył :-). W szklance mieszamy oliwę, sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek i przyprawy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/07/salatka-z-bobem-i-fasolka-szparagowa.html