Składniki: 2 l wody 400 g jagód 400 g malin 500 g dojrzałych czereśni, wydrylowanych 1 laska cynamonu 3 ziarna kardamonu 2 gwiazki anyżu 3 goździki 1 ziarno ziela angielskiego 2 suszone owoce jałowca 5 łyżek cukru 1/2 łyżeczki soli Dodatkowo: śmietana 18% do podania ulubiony makaron cytryna do podania (opcjonalnie) CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN +studzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W garnku umieszczamy jagody, maliny, czereśnie, cynamon, kardamon, anyż, ziele angielskie, goździki i owoce jałowca. Pyszna słodka zupa z sezonowych owoców z mnóstwem aromatycznych przypraw. Po tym czasie zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy 10 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://my-culinaryart.blogspot.com/2016/07/zupa-owocowa.html