Koktajl jagodowy - blender

Ewelina
Koktajle
10.09.2014 19:52
Koktajl jagodowy - blender

Przepis

Koktajl jagodowy

Sezon na jagody w pełni, korzystam więc ile mogę i jem je prawie codziennie.

Są to jedne z nielicznych owoców, które teraz kiedy jestem na diecie matki karmiącej, biorąc pod uwagę dodatkowo uczulenie Synka mogę jeść bez żadnych ograniczeń.

Koktajl jagodowy przygotowałam na bazie mleka kokosowego z dodatkiem kostek lodu, wspaniale orzeźwia w te upalne dni.

Składniki:

na 2-3 porcje

1 szklanka jagód

1 szklanka jogurtu naturalnego

100 ml mleka roślinnego u mnie kokosowe

2 łyżeczki cukru trzcinowego

ewentualnie kostki lodu

Wszystkie składniki umieszczam w wysokim naczyniu i miksuję blenderem, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.

Przed podaniem koktajl można przecedzić przez sitko, ja jednak tego nie robię ponieważ bardzo lubię wyczuwalne drobne kawałki owoców.