Kruche paszteciki z mięsem

Katarzyna
Przekąski
19.12.2016 22:31
Kruche paszteciki z mięsem

Wykonanie nadzienia:Mięso zmielić z namoczoną odciśniętą bułką, połączyć z usmażoną na tłuszczu cebulą, przyprawić do smaku, wymieszać i nadziewać paszteciki. Wyłożyć paszteciki na wysmarowaną tłuszczem formę, posmarować rozmąconym jajkiem i upiec wszystkie w temperaturze 190 stopni na złoto przez 15- 20 minut. Wykonanie pasztecików: Usiekać mąkę z masłem, dodać resztę składników, zgnieść ciasto, schłodzić i rozwałkować na stolnicy. Wykonanie pasztecików:Usiekać mąkę z masłem, dodać resztę składników, zgnieść ciasto, schłodzić i rozwałkować na stolnicy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2015/05/kruche-paszteciki-z-miesem.html