Malinowa fantazja

Beata
Ciasta
09.07.2016 0:07
Malinowa fantazja

Masa jogurtowa 600 g jogurtu naturalnego typu greckiego 5 łyżeczek żelatyny cukier puder według własnego smaku Jogurt zmiksować z cukrem pudrem, Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie i poczekać aż napęcznieje. Polecam Wam również inne ciasto, które jest na moim blogu sernik na zimno z truskawkami Biszkopt 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielić od żółtek. Masa śmietanowa 600 ml śmietany kremówki 36% 3 łyżeczki żelatyny cukier puder do smaku Śmietanę zmiksować z cukrem pudrem, ubijając na sztywno. Polewa 80 g czekolady mlecznej 80 g czekolady białej Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i polać wierzch ciasta. Podgrzać w mikrofali lub w kąpieli wodnej, ale nie gotować. Podgrzać w mikrofali lub w kąpieli wodnej, ale nie gotować. Białka ubić na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania stopniowo cukier, a następnie żółtka. Wlać ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 25 minut do tzw suchego patyczka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/07/malinowa-fantazja.html