Inne przepisy na różne rodzaje mięs znajdziecie tutaj Składniki 15 szt podudzi z kurczaka 5 łyżek sosu sojowego 3 łyżki miodu 1 łyżka rozmarynu 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 3 łyżki oleju 1 duża cebula 2 duże ząbki czosnku Całość polać olejem posypać rozmarynem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 15 minut, a następnie wlać 1/4 szklanki wody i piec ponownie około 1 godziny. Dzisiaj przygotowałam pieczone w piekarniku w zalewie z sosu sojowego i miodu, a całość posypana rozmarynem. Mięso podałam z pieczonymi ziemniakami i surówką z pora i pomidorów.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/07/udka-z-piekarnika.html