Udka w sosie pieczarkowym z koperkiem

Beata
Obiad
21.08.2017 0:11
Udka w sosie pieczarkowym z koperkiem

Składniki 8 podudzi z kurczaka 250 g pieczarek 1 duża cebula 3 łyżki posiekanego koperku 3 łyżki masła klarowanego 250 g śmietany (dałam 18%) sól pieprz słodka papryka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej (opcjonalnie) W razie gdy sos jest zbyt rzadki dodać łyżeczkę mąki rozrobionej w małej ilości wody i wlać do sosu. Całość zalać 3 szklankami wody, dodać pieczarki pokrojone w plasterki i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie mnóstwo przepisów i pomysłów na dania mięsne. Nie tylko z kurczakiem, ale także i z innymi rodzajami mięsa. Całość zagotować. udka w sosie pieczarkowym z koperkiem

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2017/08/udka-w-sosie-pieczarkowym-z-koperkiem.html