Quinoa i smażone zielone warzywa

Agata
Obiad
07.07.2016 9:31
Quinoa i smażone zielone warzywa

Quinoa i smażone zielone warzywa 40 minut Składniki: 1/2 szklanki quinoa 1 mała kapusta pak choi 1/2 pęczka zielonych szparagów 1 szklanka bobu 1 szklanka cienkiej zielonej fasolki szparagowej 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili sól morska olej rzepakowy listki tajskiej bazylii Wykonanie: Dziś zapraszam na quinoę w wersji wege w duecie ze smażonymi zielonymi warzywami. Czosnek obieramy i kroimy w pasterki, papryczkę siekamy, wrzucamy na rozgrzany na patelni olej. W czasie gotowania wydziela specyficzny zapach, ale w smaku jest neutralna. Jest to roślina bogata w skrobię, ale nie jest ona zbożem. Jest bardzo prosta w przygotowaniu, gotuje się ją jak kaszę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/07/quinoa-i-smazone-zielone-warzywa.html