Dwa dni temu włożyłam miskę od maszynki do lodów do zamrażarki, dziś można już było zabrać się za ich produkcję. Dwa dni temu włożyłam miskę od maszynki do lodów do zamrażarki, dziś można już było zabrać się za ich produkcję. Jeśli nie posiadamy maszynki do lodów, truskawki po 60 minutach macerowania wkłada,y do zamrażarki na 2-3 godziny, a następnie je blendujemy. Z zamrażarki wyjmujemy mrożącą się od 24 godzin misę z maszynki do lodów. Jeśli nie posiadacie maszynki do robienia lodów, możecie użyć po prostu blendera. Jeśli nie posiadacie maszynki do robienia lodów, możecie użyć po prostu blendera. Przekładamy do plastikowych pojemniczków na lody, przykrywamy i wstawiamy do zamrażarki na 4-5 godzin. W tym sezonie na pierwszy ogień poszedł sorbet truskawkowy.