Składniki 10 szt papryk zielonych lub czerwonych 500 g mięsa mielonego 300 g ryżu 1 duża cebula 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki sól pieprz Sos 1 puszka pomidorów 1 szklanka bulionu 250 g serka mascarpone sól bazylia pieprz Wykonanie: Papryki umyć i z każdej ściąć górę, a następnie usunąć gniazda nasienne. Zagotować, a następnie wymieszać z serkiem mascarpone i ponownie zblendować doprawić solą, pieprzem , bazylią, i oregano. Pomidory z puszki zmiksować na gładko wraz z zalewą,, dodać bulion. Masę mięsno-ryżową nakładać do papryki i lekko ubijać łyżką, aby mięso dokładnie wypełniło całość.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/07/faszerowana-papryka-w-sosie-z-serka.html