Składniki 1 kg sera (dałam wiaderkowy) 200 ml śmietany kremówki 36% 200 g czekolady gorzkiej 200 g czekolady mlecznej 100 g czekolady białej cukier puder do smaku 6 łyżeczek żelatyny Spód 140 g herbatników 70 g masła Herbatniki pokruszyć drobno i zblendować. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody i po napęcznieniu podgrzać w mikrofalówce lub w gorącej wodzie i zmiksować wraz z masa serową, a następnie podzielić ser na trzy równe części. Do drugiej części dodać rozpuszczoną w kąpieli czekoladę mleczną, zmiksować i wlać na poprzednią warstwę sera. Do jednej części dodać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę gorzką, zmiksować i wlać na herbatniki. Polewa 100 g czekolady mlecznej 3 łyżki śmietany Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, a następnie wymieszać ze śmietaną. Do trzeciej części dodać rozpuszczoną czekoladę białą, zmiksować i wlać na wierzch ciasta.