Jeśli jednak nie macie miejsca aby wyhodować sobie fasolkę szparagową, wybierając ją w sklepie zwróćcie uwagę przede wszystkim czy jest twarda. Fasolka szparagowa Składniki: 500 g fasolki szparagowej (dowolnego koloru) 3 łyżki masła 2-3 łyżki bułki tartej sól Fasolkę porządnie myjemy i obcinamy obie końcówki. Ja najchętniej korzystam z własnej fasolki szparagowej, która rośnie w moim ogródku, mam wtedy pewność, że jest ona świeża. Generalnie to nie ma dla mnie różnicy, czy jest ona żółta, zielona, czy fioletowa. W warzywniakach zaczęła pojawiać się już fasolka szparagowa – to zarówno ta żółta, jak i zielona. Jeśli przygotowuję ją na obiad to jeśli o mnie chodzi nie potrzebuję już mięsa. Powiem Wam szczerze, że uwielbiam smak fasolki szparagowej z bułką tartą.