Sałatka z indykiem, koprem włoskim i pesto

kardamonovy
Sałatki
04.07.2016 9:13
Sałatka z indykiem, koprem włoskim i pesto

Składniki: 500 g piersi z indyka 2 sałaty rzymskie mini pół kopru włoskiego 1 łyżka pesto z natki pietruszki 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka oliwy extra virgin pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 3-4 porcje) Indyka kroimy w większą kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i papryką, odstawiamy na 15 minut. A nie…. zaraz, robiłam na święta sałatkę z pesto. Po tym czasie, obsmażamy indyka na dużym ogniu (na oleju rzepakowym), krótko – dosłownie 2 minuty. Pesto mieszamy z sokiem z cytryny i oliwą. Dziwię się, że ani razu nie wpadłam na pomysł dodania pesto do sosu do sałatki. Z braku czasu, nie byłam w stanie się nim zająć. Żal straszny, siedziałam wczoraj przybita i tępo gapiłam się w telewizor, chyba do 3 w nocy. Sałatę kroimy wg własnych upodobań, koper kroimy w cienkie piórka (albo jak tam chcecie). Parę dni temu był makaron, wczoraj – sałatka z indykiem. I pamiętajcie o dodaniu soku z cytryny, to też wzmacnia smak.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/salatka-z-indykiem-koprem-wloskim-i-pesto/