Baj. Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 8 suszonych pomidorów z zalewy 1 duża cebula 3 ząbki czosnku szklanka bulionu warzywnego 1 łyżka rozmarynu 3 łyżki śmietany 18% 1 liść laurowy sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 3-4 porcje) Przepis na puree wrzucę tutaj za parę dni – udało się na tyle, że chcę się nim z Wami podzielić. Podałam je z ziemniaczanym puree z czosnkiem i resztką surówki z czerwonej kapusty. Tak ja napisałam we wstępie, polędwiczki podałam z puree i z surówką z czerwonej kapusty. Po tym czasie, oczyszczamy je z czosnku (którego użyjemy później) i smażymy na złoty kolor z obu stron. Po zrumienieniu mięsa, na patelnię dorzucamy pokrojoną w mniejszą kostkę cebulę i czosnek, wszystko smażymy na średnim ogniu około 3 minut. Polędwiczki wieprzowe w sosie chrzanowym Polędwiczki wieprzowe z pieczarkami Dolewamy bulion, dokładamy liść laurowy, pokrojone w paski suszone pomidory, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, przykrywamy pokrywką i gotujemy 20 minut.