Pudding chlebowy z malinami i migdałami

Dominika
Desery
29.06.2016 19:57
Pudding chlebowy z malinami i migdałami

Składniki Ilość: forma o średnicy 30 x 24 cm 320 g chałki lub maślanych bułeczek 400 ml mleka 100 ml śmietanki 30% 5 jajek 3 łyżki cukru 250 g malin 20 g płatków migdałów odrobina masła do wysmarowania formy szczypta soli Przygotowanie Chałkę lub bułki pokroić w większą kostkę i wyłożyć nimi uprzednio wysmarowaną masłem formę. W misce ucierać ze sobą jajka z cukrem oraz solą przez około 2 minuty. Pudding chlebowy można też zjeść np. na niedzielne śniadanie lub zabrać na wynos do pracy. Jeśli właśnie odkryliście, że w domu zalega Wam czerstwe pieczywo, również śmiało możecie je wykorzystać. Szybko się go przygotowuje i nie potrzeba skomplikowanych składników, a więc jest to deser w sam raz dla niezapowiedzianych gości. Do jego przygotowania użyłam połowę chałki oraz trzy maślane bułeczki, ale możecie użyć także pieczywo tostowe albo babkę. Pieczywo można lekko docisnąć ręką, tak aby całe pokryło się mokrymi składnikami. Na górę puddingu wyłożyć maliny i migdały oraz lekko je docisnąć.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lanika.pl/pudding-chlebowy-z-malinami-i-migdalami/