Biskwity z bitą śmietaną i owocami

Jolanta
Ciasta
26.06.2016 8:40
Biskwity z bitą śmietaną i owocami

Biskwity z bitą śmietaną i owocami, czy też omleciki biszkoptowe, to słodkość, którą można kupić w każdej niemal cukierni, a w zależności od regionu ich nazwy stosowane są zamiennie. Uwierzcie, przepis jest prosty, nie ma w nim nic trudnego, czy wymyślnego, warto je upiec samemu w domu, bo biskwity to nic innego jak biszkoptowe omleciki pieczone w piekarniku. Przygotowuje je się podobnie jak biszkopt, czyli ubija białka z cukrem, dodaje żółtka i łączy z mąką, a potem piecze, tylko w wersji mini. Dodatki: 330 ml zimnej śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru świeże owoce cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, jeśli uważacie że to za mało możecie dodać jeszcze ciut cukru pudru. Wyjmujemy biskwity z piekarnika i zaraz ściągamy z blachy na której się piekły. Omleciki zawsze nadziewam bitą śmietaną i dodaję sezonowe owoce, tym razem z działki przywieźliśmy borówki i poziomki, więc one stanowią owocowy dodatek do bitej śmietany. Ja przygotować biskwity z bitą śmietaną i owocami / omleciki biszkoptowe ze śmietaną i owocami? Składniki na 8 sztuk: 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli Gotowe ciasto biszkoptowe wykładamy na narysowane okręgi, po ok. 2 łyżki na porcję, wyrównujemy powierzchnię łyżką. Dodajemy stopniowo po 1 łyżce cukru nie przerywając ubijania, gdy białka będą sztywne dodajemy żółtka i znów ubijamy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/ciasta-i-ciasteczka/biskwity-bita-smietana-owocami/