Deser lodowy z miętowymi czereśniami, fistaszkami i kruszonką Składniki: - 5 kruchych ciasteczek - 1 garść solonych orzeszków ziemnych - 1 garść czereśni - 1 łyżka lodów waniliowych lub śmietankowych - 1 łyżeczka świeżej mięty Przygotowanie: - Ciasteczka rozkruszamy i przekładamy na talerz lub do miski. - 3/4 kruszonki układamy na dnie słoiczka lub szklaneczki. Poza koktajlami owocowymi i warzywnymi, lemoniadami czy sorbetami, w upalne dni można w kilka chwil przygotować w domu pyszny deser, bez pieczenia, za to z owocami, lodami i chrupiącymi dodatkami. - Z czereśni usuwamy pestki, dzielimy na mniejsze kawałki, mieszamy z posiekaną miętą. To świetna propozycja, gdy odwiedzą nas niespodziewani goście, bo deser jest bardzo prosty w przygotowaniu. Bogactwo kolorowych i soczystych owoców sprawia, że często przygotowujemy słodkie pyszności w kolorach tęczy.