Składniki: dwa dorodne jabłka 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 1 jajko szczypta sody oczyszczonej olej do smażenia cukier cukier waniliowy lub cynamon jabłka obieramy ze skórki, drylujemy z pestek nożykiem do wykrawania gniazd nasiennych ( długo nie mogłam pojąć, dlaczego mój obierak do warzyw ma taki, a nie inny kształt i jakież było moje zdziwienie, gdy zauważyłam, ze można nim wyciąć dziurę w jabłku!). Układamy na rozgrzanej patelni i smażymy z obu stron na złocisty kolor. Rozgrzewamy olej (ja użyłam Ramy Smaż jak szef kuchni- to ta kupiona w promocji. Można też najpierw pokroić a potem nożem wyciąć gniazda nasienne.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://rozmowki-kobiece.blogspot.com/2016/06/jabka-w-ciescie-nalesnikowym.html