Ajerkoniak- domowy likier jajeczny

Katarzyna
Koktajle
18.06.2016 15:32
Ajerkoniak- domowy likier jajeczny

Składniki: 4 żółtka 200 ml spirytusu lub wódki 200 ml zagęszczonego, niesłodzonego mleczka z puszki 20 dag cukru pudru ½ opakowania cukru wanilinowego lub 1 starta laska wanilii Wykonanie: Ubijać żółtka, dosypując cukier puder i cukier wanilinowy (lub startą laskę wanilii). Składniki: 4 żółtka 200 ml spirytusu lub wódki 200 ml zagęszczonego, niesłodzonego mleczka z puszki 20 dag cukru pudru ½ opakowania cukru wanilinowego lub 1 starta laska wanilii Wykonanie: Ubijać żółtka, dosypując cukier puder i cukier wanilinowy (lub startą laskę wanilii). Dolać spirytus i wódkę (w zależności jak mocny chcemy otrzymać likier) - delikatnie wymieszać (nie miksować!)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2014/01/ajerkoniak-domowy-likier-jajeczny.html